Děkan porušuje předpisy a odmítá se podřídit rektorovi!

04.10.2013 00:00

To, jak se děkan Miroslav Ševčík snaží pomstít studentovi Pavlu Minárikovi, má další dějství.

Dne 1. 10. 2013 dostal Pavol Minárik dopis, ve kterém se děkan odmítá podřídit  rozhodnutí rektora  podle kterého Minárik úspěšně dokončil studium.

Děkan si vymyslel absurdní důvod, proč tvrdit, že Minárik studium nedokončil. Vůbec mu nevadí že ten samý důvod už rektor svým rozhodnutím odmítl!

Viz rektorův dopis: "Ačkoliv žadatel přesáhl maximální délku studia... děkan o ukončení studia v jeho průběhu z tohoto důvodu nerozhodl. Doměnka, že studium bylo 31. 1. ukončeno ze zákona, aniž ve věci rozhodl děkan, je mylná."

Ale to, že nechce Minárikovi podepsat diplom, děkanovi nestačí. Toto napsal 4. 10. Pavol Minárik na FB: 

"Včera večer mi bylo panem Koudelkou v ISISu ukončeno studium k 31.1.2013, patrně na příkaz Ševčíka. Asi se děkanovi nelíbila moje otázka na prezentaci kandidátu na rektora, jak by se vypořádali s kauzou děkana, který nerespektuje pravidla, chová se arogantně k senátu a objevuje se u něho podezření z korupce."

Tento krok je zásadním porušením zákona! Rektorovo rozhodnutí, že Minárik úspěšně dokončil studium, je konečné. Jestliže následně někdo vydal příkaz, aby bylo Minárikovi zpětně (!) ukončeno neúspěšně studium, udělal to protiprávně! 

Update 14. 10.: děkan Ševčík byl nucen svoje pochybení uznat. Pavolu Minárikovi byl přiznán titul Ph.D. Viz článek na České pozici.

—————

Zpět