Akreditační komise navrhla omezení akreditace čtyřem magisterským oborům!

17.09.2014 00:00

Akreditační komise ČR navrhla na svém zasedání 15. - 17. 9. 2014 omezení akreditace čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty. Velké výhrady měla komise již loni, kdy sice obory reakreditovala, nicméně žádala do roka předložení kontrolní zprávy.

Předložené výstupy ji neuspokojily, naopak. Nyní navrhla omezení akreditace magisterských oborů. Pokud to potvrdí MŠMT, fakulta do nich nebude moci nabírat nové studenty!

O návrhu akreditační komise následující den informovala média:

ČT 24 18. 9. 2014

Čtyřem magisterským oborům na VŠE hrozí omezení

Jorga HRUŠKOVÁ, redaktorka: 
Omezení akreditace možná hrozí čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Akreditační komise je nespokojená s tamní personální situací. Děkan Miroslav Ševčík se ale brání. Podle něj fakulta splňuje všechny standardy magisterského studia. Doporučení komise teď musí posoudit ministerstvo školství. 
 

Rádio Impuls 18. 9. 2014

Akreditační komise navrhla omezit akreditaci 4 magisterským oborům Národohospodářské fakulty VŠE v Praze

moderátorka: 
Akreditační komise navrhla omezit akreditaci 4 magisterským oborům Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Doporučení komise nyní musí posoudit ministerstvo školství. Pokud ho potvrdí a akreditaci těchto oborů skutečně omezí, nebude na ně fakulta moci přijímat nové studenty. Na rozhodnutí má 120 dní. Komise je nespokojená s personální situací na fakultě. 

Frekvence 1 18. 9. 2014

Akreditační komise navrhla omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům VŠE

Markéta VÍZKOVÁ, moderátorka: 
Někteří zájemci o studium na pražské Vysoké škole ekonomické možná budou muset hledat jiné obory. Akreditační komise navrhla omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům národohospodářské fakulty VŠE. Doporučení komise nyní posoudí ministerstvo školství. Pokud resort potvrdí omezení akreditace těchto oborů, fakulta na ně nebude moci přijímat nové studenty. 

Metro 19. 9. 2014

Škola. Ekonomce hrozí, že jí zruší magisterské obory

Čtyřem magisterským oborům na VŠE hrozí omezení akreditace. Komise, která je uděluje, včera navrhla, aby o ně Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze přišla. Zprávu přinesl tajemník Akreditační komise Jiří Smrčka. 
Doporučení Akreditační komise nyní musí posoudit ministerstvo školství. Pokud ho potvrdí a akreditaci těchto oborů skutečně omezí, nebude na ně fakulta moci přijímat nové studenty. 
 

E15 19. 9. 2014

Čtyři obory na VŠE jsou ohroženy 

Akreditační komise navrhla omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Doporučení musí posoudit rezort školství. 
Pokud ho potvrdí a akreditaci oborů omezí, nebude na ně fakulta moci přijímat nové studenty. 

Právo 19. 9. 2014

Ševčíkově fakultě na VŠE hrozí ztráta čtyř akreditací

Akreditační komise navrhla omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Informoval o tom tajemník komise Jiří Smrčka. Doporučení Akreditační komise nyní musí posoudit ministerstvo školství. 
Pokud ho potvrdí a akreditaci těchto oborů skutečně omezí, nebude na ně fakulta moci přijímat nové studenty. 
Na rozhodnutí má 120 dní. Komise je nespokojená s personální situací na fakultě, jejímž děkanem je Miroslav Ševčík. 
Univerzita zatím stanovisko Akreditační komise oficiální cestou neobdržela, proto se k němu v současné době nebude vyjadřovat, uvedla mluvčí VŠE Julie Daňková. 
Návrh na omezení akreditace se týká oborů ekonomická analýza, hospodářská politika, regionální studia a veřejná správa. Akreditační komise už loni v září konstatovala, že jsou u nich výrazné nedostatky v personálním zabezpečení. 
Nařídila předložit kontrolní zprávu, kterou projednávala tento týden. "K nápravě stavu nedošlo, naopak došlo k dalšímu personálnímu propadu. Vykazují závažné nedostatky v personálním obsazení," vysvětlil Smrčka. 
Národohospodářskou fakultu, která je jednou ze šesti fakult VŠE, vede děkan Ševčík. V dubnu byl přistižen při zneužití majáku na dálnici a navíc čelí kritice ze strany některých studentů a pedagogů, podle nichž se zbavuje kvalitních učitelů. 
Kritiku odmítá. V březnu byl do funkce zvolen na další čtyřleté funkční období. 

Metro 19. 9. 2014

Škola. Ekonomce hrozí, že jí zruší magisterské obory

Čtyřem magisterským oborům na VŠE hrozí omezení akreditace. Komise, která je uděluje, včera navrhla, aby o ně Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze přišla. Zprávu přinesl tajemník Akreditační komise Jiří Smrčka. 
Doporučení Akreditační komise nyní musí posoudit ministerstvo školství. Pokud ho potvrdí a akreditaci těchto oborů skutečně omezí, nebude na ně fakulta moci přijímat nové studenty. 

Mladá fronta Dnes 19. 9. 2014

Čtyřem oborům na VŠE hrozí omezení akreditace

ŠKOLSTVÍ Akreditační komise navrhla omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Doporučení musí ještě posoudit Ministerstvo školství. Má na to 120 dní. Pokud ho potvrdí, nebude na ně moci fakulta přijímat nové studenty. Komise je nespokojena s personální situací na fakultě, jejímž děkanem je Miroslav Ševčík. Návrh na omezení akreditace se týká oborů Ekonomická analýza, Hospodářská politika, Regionální studia a Veřejná správa. 

Lidové noviny 19. 9. 2014

Čtyři obory možná nebudou smět nabírat studenty

PRAHA Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze, jejímž děkanem je Miroslav Ševčík, má vážný problém. Akreditační komise navrhla omezit akreditaci jejím čtyřem magisterským oborům. Uvedl to tajemník komise Jiří Smrčka. Její doporučení nyní musí posoudit ministerstvo školství. Pokud ho potvrdí a akreditaci těchto oborů skutečně omezí, nebude na ně fakulta moci přijímat nové studenty. Komise je nespokojena s personální situací na fakultě. Univerzita včera uvedla, že stanovisko Akreditační komise oficiální cestou zatím neobdržela, proto se k němu nebude vyjadřovat. 
 

—————

Zpět