Reakce na odebrání editačních práv ke katedrálním stránkám členům KIE

05.10.2012 00:00
Pavel Kuchař:

Dnes po poledni byl na žádost vedoucího Katedry institucionální ekonomie, Mgr. Ing. Miroslava Zajíčka, M.A, odstraněn z webových stránek katedry Otevřený dopis akademické obci Národohospodářské fakulty ze dne 3. října 2012, pod kterým byla podepsána většina zaměstnanců katedry.

Vedle odstranění dopisu byl zároveň odebrán přístup k editaci stránek VŠEM zaměstnancům a doktorandům. Aktualizovat obsah nyní může pouze webmaster.

Přestože uznáváme právo vedoucího katedry vést pracoviště způsobem, jaký uzná za vhodný, nelze než necítit úzkost nad kroky, kterými současné vedení přistupuje k vyjádření znepokojení svých zaměstnanců nad současným stavem.

Pavel Chalupníček:

V reakci na zrušení přístupu zaměstnanců KIE na webové stránky katedry jsem dnes poslal děkanovi NF a vedoucímu KIE následující e-mail:

Vážený pane děkane, vážený vedoucí KIE,

dovolte mi vyjádřit svůj zásadní nesouhlas s níže uvedeným opatřením. Pro potřeby svých kurzů potřebuji na webu flexibilně zveřejňovat materiály, které slouží ke studiu, a představa, že si každý paper, odkaz nebo oznámení týkající se výuky budu muset nechávat schválit vedoucím katedry a poté ještě čekat, než zareaguje webmaster, je naprosto absurdní.

Vážený pane děkane, dle zápisu z poslední schůze katedry jste chtěl příklad toho, jak vedení NF omezuje výuku na KIE - níže uvedený zákaz je příkladem, po kterém jste volal.

Žádám Vás o okamžitou nápravu a zřízení nových uživatelských účtů všem členům KIE, kteří o to požádají.

S pozdravem,
Pavel Chalupníček

Pavel Chalupníček:

Update: Vedoucí KIE M. Zajíček mi přislíbil, že mi přístup na web KIE umožní, pokud nebudu zveřejňovat materiály týkající se sporu děkana NF a některých členů KIE.

—————

Zpět